Binnenkatten

1

Mijn twee katten, Indy en Snow, heb ik als kitten uit het asiel geadopteerd. Als katten nog jong zijn kan je ze nog veel dingen leren, zo ook dat ze niet buiten mogen komen. Het liefst had ik een volwassen of oudere kat geadopteerd, maar bijna alle volwassen katten zijn aan buiten gewend en aangezien ik in een drukke woonwijk woon met erg veel honden vond ik dit te gevaarlijk. Ik vond het ook sneu om zo’n volwassen kat ineens van z’n vrijheid te beroven. Vandaar dat de keus op kittens zijn gevallen.

Indy en Snow lijken best content met het feit dat ze niet naar buiten mogen. Vooral Indy, die heb ik weleens met een tuigje naar buiten gedaan maar toen rende zo hard als ze kon weer naar binnen. Toen ik Snow kreeg wou ik eigenlijk wel nog een poging wagen. Snow is van nature al iets minder bang aangelegd en een stuk brutaler. Na wat zoeken had ik een goed harnas gevonden waar de kat niet uit kan ontsnappen. Indy was namelijk een keer uit haar harnas ontsnapt, gelukkig had ik haar toen in de tuin en kon ik haar zo pakken.

Zoals verwacht pakt Snow het een stuk beter op. Ze vindt het nog wel spannend dus daarom blijf ik voor nu alleen in de achtertuin. Ze moet wel aangelijnd worden, anders springt ze zo de schutting over. Maar vandaag ging ze al blaadjes vangen en de vogels waren ook erg interessant. Hopelijk kan ik uiteindelijk met haar in de wijk wandelen, zodat ze toch af en toe kan genieten van de buitenlucht.

Aanbevolen1aanbevelingGepubliceerd inKatten
Kies je Reactie!
Laat een reactie achter
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!