Onze twee honden, Diesel en Phoenix, zijn gek op wandelen. Toen ze nog wat jonger waren gingen we regelmatig een uur, anderhalf uur met ze wandelen. Er zit bij ons een bos dichtbij, ze mogen hier officieel gezien niet loslopen, maar tja, iedereen doet het. Vooral in de herfst vinden ze het geweldig. Zodra we in het bos zijn en de riem af mag storten ze zich in de bladeren. Dan hoef ik als baasje niks meer te doen, de honden vermaken zichzelf wel. Na afloop lopen we naar een klein meertje toe waar ze heerlijk kunnen afkoelen. Ook daar spelen ze nog even met de stok of tennisbal.

Helaas is Phoenix met haar 14 jaar nu op een leeftijd gekomen dat ze het wandelen allemaal niet meer zo makkelijk aankan. Een lange wandeling door het bos zit er niet meer in. Voor Diesel is dit ook vervelend want die vindt het nog wel leuk. We laten de honden dan ook vaak apart van elkaar uit. Iedereen die je tegenkomt vraag dan: “He, jullie hadden toch twee honden, wat is er met de ander gebeurd?”. Heel lief dat ze het vragen, maar gelukkig is er niks aan de hand.

Wat wel een goede oplossing is, is een grote zandkuil in Hellendoorn, een stukje rijden met de auto. Ik geloof dat deze kuil ontstaan is door een bom uit de oorlog, het is nu een wandelgebied en losloopgebied voor honden. In ongeveer 15 tot 20 minuten kan je om de zandkuil heenlopen. Dat is precies van Phoenix nog aankan. Diesel houdt van ravotten dus die kan je bezighouden door telkens de bal in de grote kuil te gooien, ze moet aardig wat moeite doen om weer via de steile helling bovenop te komen. Na een rondje kuil zijn beide honden dan ook op hun eigen niveau uitgerust. Ideaal!

Gepubliceerd in
1 reactie
  1. greet 11 maanden ago

    Lijkt me zalig wandelen rond de zandkuil, zien er prachtdieren uit

Nieuw antwoord

CONTACT

Wordt verzonden

Log in met uw inloggegevens

of    

Bent u uw inloggegevens vergeten?

Create Account