Emma: De Portugese Scoobydoo

2

Emma is onze hond uit een Portugees asiel, we noemen haar ook wel LEO (lomp en onbenullig), of Scoobydoo. Ze is nu 8 jaar oud en is toen ze 1 jaar oud was bij ons in huis komen wonen als opvanger.

Uiteindelijk faalde dat opvangen natuurlijk compleet, en is ze gewoon bij ons blijven wonen. Het opvangen hebben we tot nu toe maar niet meer geprobeerd, misschien hadden we dan ondertussen zo’n 20 honden in huis gehad. ?

Maar goed, dit is dus onze Portugees, als pup in het asiel:

Een grote schattige pup, dat moeilijke rimpelige hoofd trekt ze nog regelmatig als haar leven bedreigd wordt door bijvoorbeeld een schaduw op de muur.

Dat is ook waar haar bijnaam Scoobydoo vandaan komt, want ondanks haar korte verblijf in een kennel in Portugal, was ze toch extreem angstig toen ze hier aankwam. Nu, na 7 jaar, valt dat reuze mee en noemen we haar liefkozend ‘onze Scoobydoo’ als ze weer iets levensgevaarlijks gevonden heeft. Zoals een lichtvlekje, of een luchtballon, of een flapperende tent, of zoiets simpels als de wind.

Gelukkig trekt ze haar bezorgde hoofd steeds minder vaak, en geniet ze van haar grote hobby’s: Struiken duiken, ranzige dingen zoeken om ze op te eten of erin te marineren/paneren, en lekker eten.

 

Links op de foto zie je Emma in haar jongere jaren, in haar favoriete drek plas. Hier liefst marineerde ze daar haar blonde vacht dagelijks in. Helaas zijn we verhuisd en moet ze het nu met andere modderplassen doen. Gelukkig is drek niet schaars in Nederland dus nieuwe poelen waren snel gevonden.

 

 

 

De Emma van nu, op een mooie natte dag in haar element ? .

Meer verhalen zullen volgen over onze Scoobydoo uit Portugal, helaas heeft ze al een paar ouderdomskwalen (tumoren), maar we hopen dat we nog een tijdje van haar kunnen genieten.

Aanbevolen1aanbevelingGepubliceerd inHonden
Choose your Reaction!
Laat een reactie achter
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!