Ik ben Toby en ik ben hartstikke stekeblind. Is dat erg? Nee, ik heb er geen last van. Ik woon bij hele lieve baasjes en ik heb ook een vriendje Andy. Hij woont ook in hetzelfde huis. Hij is ook een hond. Hij is mijn blindengeleidehond. Mijn baasjes helpen mij natuurlijk ook. Ik noem ze mijn baasjes, maar laten we eerlijk zijn. Ik ben de baas in huis.

Hoe ik bij deze baasjes ben gekomen? Tja, ik heb een lange reis gemaakt van Bulgarije naar Nederland. Nu woon ik in Duitsland bij mij Nederlandse baasjes.

Sinds 24 januari 2018 vertel ik over mijn belevenissen in een blog. Mijn blog vind je onder tobyblind.blogspot.com. Ik vind het leuk als jullie mijn blog een keer bezoeken. Ook heb ik een Facebookpagina en kun je vriendjes met mij worden. Ik heet ook daar Toby Blind.

Ik zal vanaf nu ook regelmatig hier een blogje plaatsen. Kijk, maar waar je mij volgt. Ik vind namelijk alles best. Ik ben echt geen moeilijk hond. Vind alles prima. Andy daarentegen is wel een beetje een moeilijke hond. Een hond met een gebruiksaanwijzing, zeggen mijn baasjes. Ik vertel ook over hem. Ik hoop jullie snel weer te zien.

Gepubliceerd in

4 reacties
 1. MetisoA 8 maanden ago

  Welkom Toby!
  Wij hebben je blog eerder al gevonden en lezen lekker mee!
  Deel het gerust met ons als je er weer een berichtje geschreven hebt.
  Wat fijn dat Andy je zo goed helpt en jouw ogen kan zijn voor je 🙂 .
  Ik ben benieuwd naar alle avonturen!

 2. luna en canica 8 maanden ago

  Welkom we zijn erg benieuwd naar alle avonturen !
  Hier nog wel ziende hondjes maar een blinde pony

 3. greet 8 maanden ago

  Hoi Toby, benieuwd naar al je verhalen; Hier geen blinde honden, wel ons eenoogje Donna (jachthond), die vogels vangt als de beste en een slechtziende Lucy (jachthond) en onze ouderdomsdeken met grauwe staar, oh ja en ’t baasje die bijna niets meer ziet

 4. Daisy, Benthe en Luna 8 maanden ago

  Hallo Toby, ik en heel benieuwd naar al je verhalen en avonturen die je meemaakt

Nieuw antwoord

CONTACT

Wordt verzonden

Log in met uw inloggegevens

of    

Bent u uw inloggegevens vergeten?

Create Account