Naast 4 katten, heb ik ook nog een aantal knagertjes! In deze blog zal ik mijn meest bijzondere knaagdieren aan jullie voorstellen!

Dit zijn Myosine en Actine, twee Roborovski dwerghamsters. Myosine is de moeder van Actine, en daarmee een aantal maanden ouder. Als een van de weinige soorten hamsters, is het mogelijk om Robo’s samen te houden. Dit gaat niet altijd goed, dus je moet altijd een hok achter de hand hebben. Gelukkig is het met Myosine en Actine nog nooit fout gegaan en genieten ze duidelijk elke dag van hun 60 bij 30 terrarium.

In het terrarium kunnen de kleinste huisjes/wieltjes/speeltjes gebruikt worden, want Robo’s zijn zelf ontzettend klein. Ik vind het daarom leuk om de hokken zo vol mogelijk te zetten zodat ze altijd wat te doen hebben en overal in en op kunnen klimmen.

Roborovski’s leven in het wild in de woestijn, dus meestal bedek ik het grootste deel van de kooi met (chinchilla)zand en bewaar ik een klein deel van de kooi voor carefresh/zaagsel/nestmateriaal.

Myosine en Actine zijn net als de meeste robo’s geen knuffeldieren. Ze zijn klein, snel en niet makkelijk tam te krijgen. Ze worden om deze reden vaak ‘kijkhamsters’ genoemd, en dat vind ik een goede benaming. Bij mij staan moeder en dochter op m’n bureau, waarbij ik altijd wat heb om naar te kijken, als ze weer enorm fanatiek in hun wieltjes rennen of als ze moeite doen om ergens in te klimmen wat nét te hoog voor ze is. Ik heb altijd heel veel plezier met het kijken naar m’n meisjes.

Voor de mensen die denken: Myosine en Actine, wat zijn dat nou voor rare namen?! Myosine en actine zijn twee eiwitten die vezels vormen waardoor spieren aangetrokken kunnen worden. Hier was ik zó door gefascineerd dat ik mijn megasnelle hamsters ernaar besloot te vernoemen, vandaar!

Gepubliceerd in
1 reactie
  1. MetisoA 10 maanden ago

    Haha ik herkende de namen gelijk, als bioloog.
    Briljant gekozen!

    Ik ben heel benieuwd naar een foto van hun huisvesting en hoe je het ingericht hebt.
    Volgens mij hebben ze een fantastisch leven bij jou.

Nieuw antwoord

CONTACT

Wordt verzonden

Log in met uw inloggegevens

of    

Bent u uw inloggegevens vergeten?

Create Account