Mijn hond is een makkelijke eter, eigenlijk vreet ze gewoon alles dat los en vast zit.
Met mijn goede bedoelingen kocht ik toch duurder voer dat beter bekend stond (géén supermarktvoer!), zodat ik in ieder geval alle toegevoegde goedkope troep in hondenbrokken van lage kwaliteit kon vermijden.

Helaas bleef ze diarree houden en regelmatig was ze misselijk, ook geperste brokken zoals farmfood werden niet goed verdragen. Dat bezorgde ons vele slapeloze nachten want mevrouw moest natuurlijk regelmatig poepen en veeel gras eten tegen de misselijkheid. Een behandeling tegen giardia mocht helaas ook niet baten en ook vers vlees resulteerde in dezelfde problemen.

Soms heb je echter van die momenten dat je er last minute achter komt dat het hondenvoer op is en ‘noodvoer”  😛 haalt, deze keer bij de Aldi. Baldo High premium had ik in het winkelmandje gegooid, voor een supermarktbrok zag het er niet eens zo heel slecht uit. Ik zag geen hippe kleurtjes (= zinloze kleurstoffen) en op de achterkant zag de ingrediëntenlijst er vrij simpel uit: Granen (of course), vlees en dierlijke bijproducten(o.a. 20% kip), olien en vetten, plantaardige bijproducten (o.a. 0,4% inuline), vis en visbijproducten, gist, groenten, mineralen.

Natuurlijk weer bijna geen vlees (die 20% kip is met vocht dus er blijft weinig van over), maar verder ook bij de toevoegingsmiddelen geen vreemde ingrediënten om de houdbaarheid te verhogen bijvoorbeeld. De brok kwam zelfs als een van de beste uit een Duitse test.

Nouja vooruit, als ‘noodvoer’ best oke dachten we, voor een paar dagen. En… vreemd genoeg reageerde de hond er heel goed op, diarree werd een zeldzaam gebeuren en ook de misselijkheid was weg. En toen we weer terug gingen naar de fancy brok kwam het hele gedoe weer terug.

Uiteindelijk hebben we haar jarenlang die vreselijke goedkope Aldi hondenbrokken gevoerd, en jarenlang heeft ze het er prima op gedaan. Een mooi glanzend vachtje, goed op gewicht en geen gekots en gediarree. Misschien had een andere brok met een betere kwaliteit ook gewerkt? Wellicht, maar we vonden het eigenlijk niet de moeite waard om elke keer weer de hond zielig en misselijk te maken, gewoon vanwege een principe. Dus het bleef bij Baldo.

Helaas, nu ze 8 jaar oud is, beginnen zich toch problemen voor te doen. Scheten en boeren krijgen de overhand en dat is toch een teken dat er bij de vertering het een en ander niet helemaal zuiver gaat.

De zoektocht begint dus opnieuw, maar natuurlijk hondenvoer is tegenwoordig hip dus de keuze is reuze!

Wie heeft ook ervaring met een hond die het per ongeluk goed deed op goedkope brokken? Vertel vooral je verhaal in een reactie!

Gepubliceerd in
5 reacties
 1. ivanaenceline 9 maanden ago

  Ik ben bijna 9 en eet ook al jaren Baldo en nergens last van. Zie er super gezond uit, ruik heerlijk en ben zeer actief, dus voor mij . . . een super voer

 2. Emma de hond 9 maanden ago

  We zijn inderdaad ook weer terug gegaan naar Baldo na wat experimenten met ander voer, om de een of andere reden werkt dat toch het beste!

 3. Emma de hond 9 maanden ago

  We hebben trouwens wel een paar aanpassingen gemaakt, mochten mensen met hetzelfde ‘luchtige’ probleem zitten 😛 . De voerbak hadden we hoger gezet maar staat nu weer op de grond, dat lijkt al een stuk beter te gaan. En het meeste krijgt ze nu uit de Kong Wobbler, zodat ze niet zo snel eet. 🙂

 4. ivanaenceline 9 maanden ago

  De kong is altijd leuk

 5. greet 9 maanden ago

  Ons Lucy had ook vaak diarree, en dus ook gezocht naar korrels waar ze normale ontlasting mee zou hebben. Onzen Darco en Donna lusten eender welke korrels, dus dat was geen probleem. Allerlei korrels gekocht in allerlei winkels en speciaalzaken, van goedkope tot dure korrels. Soms ging het beter, maar na een tijdje was ’t terug prijs. Ze is wel een heel gestresseerde hond en ze is autistisch. Toen ze weer eens diarree had waar meer bloed dan stoelgang in zat heeft de dierenarts me zakjes met korrels mee gegeven om te proberen wat best voor haar was. Ze kreeg ook extra vocht toegediend en medicatie en moest iedere dag terug op controle gaan. Van de eerst zak korrels had ze nog diarree, dus andere zak om te proberen en ja sinds ze deze eet heeft ze nooit meer diarree gehad. Als ze nu eens korrels eet van de andere honden is ’t weer prijs, dus koop ik voor haar steeds korrels bij de dierenarts

Nieuw antwoord

CONTACT

Wordt verzonden

Log in met uw inloggegevens

of    

Bent u uw inloggegevens vergeten?

Create Account