Metiso blogs vraag en antwoord

 

Ben je een nieuw lid of zijn er problemen op Metiso waar je tegenaan loopt? Lees dan dit bericht even door! We proberen hier zoveel mogelijk veel gestelde vragen te beantwoorden, zodat we je zo snel mogelijk op weg kunnen helpen.

Blogs schrijven

Hoe schrijf ik een blog?

Om een blog te starten hoef je je alleen te registreren. Ga vervolgens naar ‘mijn profiel’ in de balk bovenaan en klik in je profiel op ‘blog’. Klik dan op ‘voeg nieuwe post toe’. Klik in het tekstveld (vergeet niet een titel toe te voegen), nu kan je beginnen met schrijven.

Hoe moet ik een foto toevoegen?

Een foto toevoegen kan heel makkelijk in de blogs tekstverwerker (zie hoe schrijf ik een blog?).
Klik in het tekstveld van de tekstverwerker, en er zal aan de linkerkant van het veld een plusje verschijnen. Wanneer daarop geklikt wordt komt er een camera en een video pictogram tevoorschijn. Klik op de camera en upload je foto, deze zal vervolgens in je blog verschijnen.
Let op! Maak voordat je een foto toevoegt wat extra ruimte in het tekstveld door een paar keer op enter te drukken. Voeg vervolgens de foto iets hoger in door een paar regels naar boven te gaan. Zo is er genoeg ruimte om onder de foto verder te schrijven.

Klik in het tekstveld en het plusje zal verschijnen, druk een paar keer op enter om ruimte te maken.

Hoe voeg ik een video toe?

Video’s kunnen helaas nog niet geupload worden op de website, dus deze moeten eerst ergens anders geplaatst worden. Een video plaats je vervolgens op dezelfde manier als een foto. Klik op het plusje in de tekstverwerker en voeg je youtube, facebook of andere link in.

Ik heb een foto geplaatst maar kan eronder niet verder met schrijven, wat nu?

Dit komt doordat er eerst wat plaats moet worden gemaakt voor een foto. Verwijder de foto en druk een paar keer op enter. Ga nu een paar regels naar boven en plaats te foto. Nu kan je verder schrijven op de lege regels eronder.

Hoe zet ik mijn blog in de goede categorie?

Om de blogs een beetje te ordenen hebben we categorieën gemaakt waar je ze in kan plaatsen, zoals paarden, honden, katten, enzovoort. Je kan je blog in een categorie zetten door bij de tekstverwerker op het rondje met de drie punten erin te klikken. Vervolgens kan je de categorieën aanvinken waar je blog bij hoort. Vergeten? Geen nood, wij kunnen het ook voor je doen.

Ik ben begonnen met een blog, maar wil later verder, kan dat?

Onze website slaat je blog op als een concept bij elke verandering die je doet. Je kan dus gewoon halverwege stoppen, en op een later moment weer verder. Ook als je per ongeluk je browser afsluit of naar een andere pagina klikt wordt je blog gewoon opgeslagen. Geen paniek dus, je blog is niet weg! Je vindt hem terug door naar je profiel te gaan, op blog te klikken en vervolgens op concepten te klikken. Hier staan alle blogs die opgeslagen, maar nog niet gepubliceerd zijn.

Profiel

Waar vind ik mijn profiel?

Er zijn verschillende manieren om in je profiel te komen. De eerste manier is door gewoon op mijn profiel in de balk bovenaan te klikken. De tweede manier is door op je eigen naam van een blogpost te klikken. Op deze manier kan je ook de profielen en blogs van anderen bekijken.

Hoe verander ik mijn profielfoto?

Om je profielfoto te veranderen ga je eerst naar je profiel (zie ‘waar vind ik mijn profiel?’) en vervolgens op ‘profiel’. Klik daarna op profielfoto bewerken en kies een bestand. Vervolgens kan je deze zo knippen als je zelf wil. Klik op afbeelding bijsnijden en je profielfoto is klaar!

Hoe voeg ik een omslagfoto toe?

De omslagfoto in je profiel kan je toevoegen door op ‘mijn profiel’ te klikken, en vervolgens naar ‘profiel’ te gaan. Klik daarna op ‘verander omslagfoto’. Nu kan je een bestand kiezen voor je omslagfoto. Helaas is het op het moment alleen mogelijk om een foto met een maximale breedte van 1400 pixels te gebruiken. Hiervoor kan je de volgende website gebruiken: https://www.fotoverkleinen.nl/. Naast de bestand tab staat de tab snijden, kies hier bijvoorbeeld 1024 x 600 en sla de foto op.
De makkelijkste manier is door gewoon een foto van facebook uit te kiezen (deze verkleint uit zichzelf alle foto’s die je erop zet), en deze vervolgens op te slaan op je pc (rechtermuisknop, klik ‘afbeelding opslaan als’).

Metiso Munten

Wat zijn Metiso Munten?

Metiso Munten spaar je op je account, je krijgt ze voor allerlei activiteiten. Hoeveel Munten je al hebt verzameld kan je rechts boven in elke pagina vinden.

Hoe verzamel ik Metiso Munten?

Je krijgt Metiso Munten voor bijna alles dat je kan doen op Metiso. Zo krijg je ze bijvoorbeeld voor het maken van blogposts, het reageren op posts of artikelen, berichten op het forum of voor het bekijken van artikelen en pagina’s op Metiso. Voor het sparen hoef je verder niks te doen, dat gaat helemaal vanzelf.

Wat kan ik doen met mijn Metiso Munten?

Metiso Munten geven je korting in de webshop, maar je kan ze ook doneren aan een goed doel. Kijk daarvoor op de donatie pagina. Bij het afrekenen kan je de hoeveelheid Metiso Munten selecteren die je wil gebruiken om korting te krijgen, klik vervolgens op ‘Metiso Munten Aftrekken’, en je korting is daar!

Kan ik Metiso Munten kwijtraken?

Voor spam en het verwijderen van posts en reacties worden munten afgetrokken. Zijn er munten van je account verdwenen maar weet je niet waarom of ben je het er niet mee eens? Neem dan even contact met ons op.

Voor welke activiteiten krijg ik Munten en hoeveel?

Algemeen
Website Registratie – 500 Metiso Munten
Dagelijks Bezoek – 2 Metiso Munten per dag
Lezen/Pagina bekijken – 1 Metiso Munt per artikel / blog / pagina
Reageren op Artikel – 1 Metiso Munt per reactie 
Klikken op geselecteerde links – 1 Metiso Munt
Beoordelen producten – 1 Metiso Munt
Blog Post – 10 Metiso Munten
Reageren op Blogs – 1 Metiso Munt
Unieke bezoeker via je eigen Metiso Link – 1 Metiso Munten per bezoeker
Let op! Deze hoeveelheden kunnen veranderen, af en toe zullen we de hoeveelheid munten die je krijgt voor een activiteit verhogen, bijvoorbeeld op feestdagen of als we iets leuks willen vieren. Houd hiervoor onze Facebook pagina in de gaten.

Contact

Heb je vragen die niet beantwoord worden op deze pagina? Of heb je opmerkingen of suggesties?
Vul dan even het formulier hiernaast in, we beantwoorden je bericht zo snel mogelijk!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!