Moeders mooiste

2

Onze twee honden zijn Australian Cattle Dogs. Toen ik 7 jaar oud was, besloten mijn ouders dat het tijd was voor een hond. Ze hadden dit ras gezien in onder andere de film Mad Max en waren enthousiast geworden over het mooie uiterlijk en stoere karakter. Nu in 2018 wordt het ras wel wat populairder, maar in 2005 toen we Phoenix kregen, was het nog wel even zoeken naar een goede fokker. Uiteindelijk vonden we deze in Noord-Brabant. Later hebben we Diesel uit het onderste puntje van Limburg gehaald.

Beide honden hebben een stamboom, dit wilden we graag. Geen pretnestje, maar echt een fokker die zich bezighoudt met het ras. Dankzij de stamboom waren Diesel en Phoenix natuurlijk ook geschikt voor hondenshows. Nou ja, qua uiterlijk dan.

Kijkend naar gedrag waren ze eigenlijk beide totaal niet geschikt. We probeerden het eerst met Phoenix. Die vond helaas die drukte maar helemaal niks. Een show lopen was stressvol en tijdens een frisbee wedstrijd rende ze van het veld af omdat ze bang was. Met Diesel kwam we zelfs niet verder dan de training. Toen al merkten we dat ze het concentratievermogen had van een aardappel.

Maar ach, waarom zou je moeite doen voor al die shows. Wij zelf vinden het mooie honden, hun uiterlijk maar ook hun innerlijk. Ze rennen veel liever door de sloot dan netjes rondjes lopen in een showhal. Op de foto zie je Diesel, een goed voorbeeld hoe fotogeniek en mooi de Cattle Dog is. ?

Aanbevolen1aanbevelingGepubliceerd inHonden
Kies je Reactie!
  • Haha goede foto heb je gekozen 😀 .
    Uiteindelijk zijn alle honden het liefst gewoon hond 😛 .
    Ik pas me als baas ook altijd liever aan aan de hond dan dat ik er perse bijvoorbeeld een sport succesvol mee wil doen.
    Al hebben we wel verschillende sporten zoals frisbee geprobeerd hoor, gewoon voor de gein. Ook die van ons is er niet zo’n held in.

Laat een reactie achter
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!