In mijn vorige post maakte je kennis met onze huisdieren, waaronder de mooie en pluizige Indy. Zoals ik daarin ook vertelde is ze als kitten gevonden in Staphorst en naar het dierenasiel gebracht. Zelf werk ik in het desbetreffende asiel in de weekenden en vakanties. Op een zomerdag werd er een kortharig grijs katje binnengebracht door de dierenambulance. Ongeveer 2 dagen later kwam er een langharig katje binnen, toen Bubbles genoemd. De foto die je ziet is genomen toen ze net allebei in het asiel zaten.

Waarschijnlijk waren deze twee broer en zus, maar weten zullen we het nooit, ze zijn immer niet tegelijk gevonden. Wel hadden ze precies dezelfde kleur, maar de een had langhaar en de ander korthaar. Ik wilde al super lang een kat maar m’n moeder was streng en wilde niet een kat erbij aangezien we al 2 honden hadden. Bij het zien van een foto van Bubbles was ze echter op slag verliefd. Een klein, prachtig langharig katje met grote, angstige ogen. Na even een paar dagen overleggen met m’n ouders was het dan zover, Bubbles mocht hier komen en werd omgedoopt tot Indy.

Vanaf de dag dat ik haar kreeg was ik al nieuwsgierig hoe ze aan haar lange haardos was gekomen. Was haar moeder misschien een ontsnapte raskat die door een zwerfkater gedekt is? Zijn allebei haar ouders raskatten en is ze ontsnapt als kitten? Of heeft ze gewoon een mutatie in haar DNA waardoor ze langharig is geworden? Ze is te klein om een Main Coon of Noorse Boskat te zijn maar ze is niet harig genoeg voor een Siberische kat. Van de week heb ik contact gezocht met een laboratorium waar je DNA van honden en katten kan laten testen als je met ze wil fokken. Of ze wellicht konden testen wie Indy’s voorouders waren.

Helaas kreeg ik terug dat dit niet mogelijk was. Ze kunnen de achtergrond van een kat enkel achterhalen als ze een brede referentiegroep hebben. Dus ze moet broertjes en zusjes of ouders hebben waarmee het DNA kan worden vergeleken. Om nou contact te zoeken met de mensen die haar “broertje” hebben geadopteerd vond ik ook weer wat te ver gaan, misschien is dat haar broertje wel helemaal niet

Of ze een raskat is zal ik dus nooit weten. Maar ach, fokken kan ik toch niet want ze is gesteriliseerd. Het is een ontzettend lieve, en zachte, kat en daar gaat het uiteindelijk om.

Gepubliceerd in
1 reactie
  1. MetisoA 10 maanden ago

    Jammer dat je geen DNA kan vergelijken, denk dat veel bedrijven er voor katten niet genoeg animo voor hebben. Gewoon afwachten, voor honden is het reuze populair dus wie weet.

    Maar het belangrijkste is inderdaad dat het gewoon een super leuke mooie kat is 🙂 .
    Mijn zus heeft ook zoiets uit het asiel gehaald, een rode langharige kater, prachtige kat en heel lief en aanhankelijk.

Nieuw antwoord

CONTACT

Wordt verzonden

Log in met uw inloggegevens

of    

Bent u uw inloggegevens vergeten?

Create Account