De Gorges du Verdon in de Zuidelijke Alpen is een fantastische vakantiebestemming, ook met de hond. Het kan er wel erg warm zijn, daarom raden we zelf aan vroeg of laat in het seizoen te gaan, zodat het niet té warm is voor de honden en je nog wel kan wandelen zonder peultjes te zweten. Het is niet altijd even makkelijk om een camping te vinden waar ook (meerdere) honden toegestaan zijn, en de meeste camping reviews houden geen rekening met hondenbezitters, die vaak toch net iets andere eisen en voorkeuren hebben. Daarom is hier de eerste camping review voor hondenliefhebbers, we stonden hier met de tent op Camping Domaine Chasteuil Provence.

Eindbeoordeling Camping en Omgeving

Camping:                                                           
Hond vriendelijkheid Camping                      
Wandelmogelijkheden vanaf de Camping   

Wandelmogelijkheden omgeving                  ⋆⋆⋆⋆

 

De Camping

Deze camping ligt heel mooi gelegen aan de rivier Du Verdon, op de mooiste plekjes staat je tent bijna direct aan de rivier. Tussen de wandelingen door kan je dus heerlijk relaxen bij de rivier, en je hond kan er fijn in poedelen. Het water is, zoals we van bergrivieren gewend zijn, behoorlijk koud en de rivier stroomt op dit stuk niet heel snel, maar wel snel genoeg om een kleine of slecht zwemmende hond mee te sleuren. Wees dus voorzichtig, ook in verband met de temperatuur!

De camping is vrij klein, en is verdeeld in 4 verschillende zones, voor ieder iets wils zeg maar. Wij hadden een ruime plek langs de rivier in de ‘Zone Verdon’, met genoeg bomen voor schaduw. Er zijn ook mooie rustige plekken aan de ander kant van de camping, extra grote plekken en er is meer afgelegen gedeelte voor kleinere tentjes langs de rivier. Meer informatie over de verschillende zones kan je hier vinden.

Onze gigantische kampeerplek in de Verdon Zone.

  Het sanitair is zoals op de meeste Franse campings niet het allernieuwste en luxueuze, maar zeker niet slecht. Er is een restaurant aanwezig, een klein zwembad en een campingwinkeltje. Honden mogen het hele seizoen gratis mee kamperen, maar moeten wel aan de lijn gehouden worden. Dat je eventuele ongelukjes op de camping opruimt spreekt natuurlijk voor zich, dus vergeet de poepzakjes niet! Onze goed luisterende honden mochten van ons af en toe los poedelen in de rivier, maar gebruik natuurlijk je gezonde verstand, de andere campinggasten moeten er geen last van hebben. Emma de bosjes struiner bleef dan ook netjes aan de lijn.

Wandelmogelijkheden vanaf de camping

Een groot nadeel voor hondeneigenaren is dat de camping langs een weg ligt waar vrij veel verkeer overheen komt. Wandelpaden vanaf de camping zijn er eigenlijk niet, al kan je wel een klein stukje langs de rivier lopen. Voor de snelle poepjes en plasjes moet je de honden langs de weg uitlaten, op zich wel te doen maar je moet dus wel altijd zakjes bij de hand hebben.

De rivier

Een van de redenen dat we vaak in deze omgeving terug komen is de Verdon en zijn canyons, meren en helder blauwe water. Deze omgeving is echt fantastisch mooi en er is meer dan genoeg te doen, zoals raften, kajakken of canyoning. Maar we kwamen hier natuurlijk voornamelijk om te wandelen met de honden, en ook zij vinden het heerlijk om er af en toe even doorheen te lopen of in te zwemmen. Blijf zoals eerder gezegd wel opletten, laat ze vanwege het koude water niet té veel zwemmen en blijf uit de buurt van plekken waar het water hard stroomt. Af en toe wordt de waterstroom verhoogd voor de rafters en kajakkers, houd er rekening mee dat de rivier dan dieper en ruiger is. Blijf ook altijd opletten, ondanks het feit dat er veel zwemmers zijn en mensen die langs de rivier lopen kan het waterniveau plots stijgen en gevaarlijke situaties opleveren. Het is ons nog nooit gebeurd, maar het kán dus gebruik je verstand om ervoor te zorgen dat jij en je hond(en) veilig van de rivier kunnen genieten.

Wandelingen in de omgeving
Pont de Carajuan, Rougon
De Pont de Carajuan is een brug over de Verdon, als je deze over gaat vind je een mooi rustig stukje van de rivier waar je heerlijk kan zitten op een ‘kiezelstrandje’. Toen wij er waren was het er heerlijk rustig dus de honden konden zich er ook naar hartenlust uitleven. Er zijn ook een aantal wandelpaden, je kan er dus ook een mooi rondje lopen die overigens het eerste stuk wel aardig stijl omhoog gaat (na de brug linksaf en dan het eerste pad rechts). Een korte maar pittige wandeling.

Sentier des Siréniens
De Sentier des Siréniens is een wandeling van ongeveer 2 km door eeuwenoude rotsformaties, sommigen meer dan 40 miljoen jaar oud. Een kleine en makkelijke wandeling door een mooie omgeving, halverwege kom je bij een plek waar je fossielen van Zeekoeien kan vinden. Op dit pad vind je af en toe wat mensen, maar het was er toen wij er waren (eind juni) niet druk.

Châteauneuf-lès-Moustiers 

Châteauneuf-lès-Moustiers is een klein verlaten dorpje, je vindt er nu alleen nog ruïnes. Het is een klein stukje heen en terug, maar zeker leuk om eens te bekijken. Bij de ruïnes bovenop de berg heb je een heel mooi uitzicht.

Kapel Notre Dame du Roc (911m) en Castellane

Castellane is een oud stadje langs de Verdon met gezellige straatjes, een leuke markt en een leuke sfeer. Je kan er heerlijk door de smalle straatjes zwerven, maar voor de honden is dat misschien niet zo spannend. Vanuit het stadje kan je echter een pittig paadje naar de kapel Notre Dame du Roc nemen, een 1,5 km lange klim van ongeveer een half uur. Bovenop de rots (le Roc) vind je een leuk klein kapelletje en heb je een prachtig uitzicht over Castellane. Het kan wat drukker zijn op dit toeristische pad maar het is prima te doen met honden, als ze netjes meelopen los en anders aan de lijn zodat andere mensen geen last van ze hebben.

Andere bezienswaardigheden

Als je het een keer een dagje rustig aan wil doen is een bezoek aan Lac de Castillon een goed idee, er zijn meer dan genoeg plekjes waar het rustig is en de honden lekker kunnen zwemmen.
Het Martel Pad is een pad langs de Verdon van ongeveer 15 km, gemiddeld doe je er 7 uur over. Het is geen rondje dus je zal iemand moeten regelen die je op het einde ophaalt, of ga met twee auto’s zodat je er één op het eindpunt kan parkeren. Deze hebben we zelf voor de helft gedaan vanaf La Maline, een pittige wandeling maar zeker de moeite waard. Het Martel Pad is niet aan te raden met honden, het is beter om iemand een dagje op ze te laten passen. Ondanks dat de hond niet mee kan, is deze wandeling zo mooi dat het toch een vermelding waard is.

 

Gepubliceerd in
0 Reacties

Nieuw antwoord

CONTACT

Wordt verzonden

Log in met uw inloggegevens

of    

Bent u uw inloggegevens vergeten?

Create Account