Toverbal Diaval

1

In de afgelopen jaren heb ik vaak hamsters gehad, en ieder heeft een eigen verhaal. Vandaag vertel ik het verhaal van mijn toverballetje Diaval.
Diaval is een syrische hamster (goudhamster) in de kleur zwart. Het is een mannetje en hij kwam van een echte fokker. Hamstery Blue Skies had een aantal tegenslagen te verwerken gekregen en daardoor en door persoonlijke redenen besloten om te stoppen met haar hamstery. Van heel veel hamsters ging ze dus ook afscheid nemen en zo ook van Diaval, die helaas nooit vader geworden is. Ik had altijd al een zwarte hamster willen hebben en ik kon haar kooi erbij krijgen (een Mary van 80 bij 50). Zo kwam het dat ik als eerstejaars student met de trein van Maastricht naar Tilburg reisde om de grote kooi en de hamster mee te nemen met de trein. Het was nogal een gedoe, maar een paar uur later zaten we weer lekker warm thuis en kon ik de kooi inrichten.

Jonge Diaval, gitzwart

Diaval scheen een hele lieve, rustige hamster te zijn maar door de verhuizing was hij nogal van streek geraakt. Wekenlang kon ik hem niet pakken zonder dat hij op een hele hoge toon begon te krijsen. Ik baalde natuurlijk, want ik wilde een lieve knuffelhamster. Volgens het meisje van wie ik hem had overgenomen moest ik gewoon volhouden met oppakken en zou dat krijsen vanzelf overgaan.

Na 6 weken zag ik verbetering! Hij nam snoepjes aan uit mn hand en ik kon hem nu ook oppakken. Een paar weken later kwam hij ook uit zichzelf uit de kooi om bij me rond te lopen. Wat een lieverd! Toen het zomer werd nam ik Diaval vaak mee naar buiten en ik liet hem zien aan iedereen die bij me langskwam. Zo kwam het met liefde en geduld, toch nog goed!

Hier zie  je ook zijn kleurverandering een beetje

Na een aantal maanden begon Diaval van kleur te veranderen. Eerst dacht ik dat het met zomer/wintervacht te maken had, maar dat was niet het geval (blijkbaar kan dat alleen bij russische dwerghamsters, wist ik niet!). Diaval werd oud! Zijn gitzwarte vacht werd steeds meer bruin. Dit heet verroesten en is helemaal normaal bij donkere hamsters. Ik vond het wel grappig! Diaval bleef de lieve hamster, met een nieuwe bijnaam: Toverbal

Voor de mensen die denken: Wat is Diaval een rare naam! Diaval is de naam van de raaf (van de slechte heks Maleficent) uit Doornroosje (Disney).

Aanbevolen1aanbevelingGepubliceerd inKnaagdieren
Choose your Reaction!
  • Wat een ontzettend leuke hamster!
    Ik heb vroeger ratten gehad die ook zo aanhankelijk waren, ze liepen vaak los op mijn kamer.
    De zwarte rat die ik had werd trouwens ook steeds bruiner! Apart.

Laat een reactie achter
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!