Gisteren 2 weken geleden zijn we bij de dierenarts geweest.

Daisy had erg veel jeuk en beet flink eind rug begin staart aanzet. Ik had een bultje, ruim 1cm doorsnede gevoeld. Helaas bleek het geen anaalklier te zijn. Doordat vrouwtje en de dierenarts met zijn 2en waren konden ze de bult niet aanprikken voor onderzoek. Ik ben veel te sterkt. Dus vrouwtje moet de bult in de gaten houden.

5 dagen later is de bult open geknapt. Vrouwtje heeft de bult uit gedrukt en na contact met de dierenarts met honingzalf gezalfd. Het deed me geen pijn en de jeuk en bijten was weg. Het ging ook erg snel dicht.

Een week later zag vrouwtje bij een andere bult die al wel heel lang er al zit en door de da al eerder onderzocht was dat die nu rood begon te worden.

Dag later was die opengeknapt. Dit was trouwens ook een talgklier

 Vrouwtje mocht dus weer de bult uitknijpen. Heeft daarvoor eerst mijn vacht rondom weggeknipt zodat het er niet aan vast gaat plakken.

Ook dit gaat ze zalven.

PPfff ik ben toch ook een pech vogel.

Gelukkig kan ik thuis me wel heerlijk ontspannen.

Gepubliceerd in
4 reacties
 1. greet 3 weken ago

  Hopelijk voel je je nu veel beter

 2. MetisoA 3 weken ago

  Wat vervelend van de bulten!
  Weten ze ook waardoor de talgklieren steeds verstopt raken?

  Gelukkig heb je een lief baasje die goed voor je zorgt.

 3. Auteur
  Daisy, Benthe en Luna 3 weken ago

  MetisoA, helaas weet het vrouwtje niet waar mijn medische klachten precies vandaan komt. Het is al een heel stuk minder geworden nadat ze het roer omgegooid heeft qua voeding, teken/vlooien middelen, enten en ontwormen. Het gaat nu al een stuk beter maar af en toe blijf ik klachten houden.

  Dit bultje heb ik al heel lang maar nu dan eindelijk open geknapt. Niet zo erg zegt vrouwtje. Troep is eruit en bultje weg. Nu moet het alleen nog even genezen. Maar gelukkig heb ik er geen last van en zit er dus ook niet aan. Met een paar dagen zit het weer dicht.

 4. greet 3 weken ago

  Ons Lucy had ook vaak die vervelende verstopte talgklieren. da zei sommige honden krijgen dit, andere nooit. Soms krijgen ze die maar 1 keer, anderen regelmatig

Nieuw antwoord

CONTACT

Wordt verzonden

Log in met uw inloggegevens

of    

Bent u uw inloggegevens vergeten?

Create Account